Blog

Principalele documente solicitate de ANAF Antifraudă în timpul controlului operativ și inopinat (comerț cu ridicata)

Va supunem atentiei, un extras din documentele puse pe internet de DGAF, documente ce fac parte din cadrul unei acțiuni de informare la nivel național, în cadrul căreia se vor distribui materiale informative care detaliază principalele aspecte urmărite în timpul controalelor operative și inopinate.

Controale intense in urmatoarea perioada – de la ANAF Antifrauda

Direcția Generală Antifraudă Fiscală va efectua în intervalul 30.11 – 04.12.2016 o acțiune operativă de control la nivel național . Este începutul unei serii de verificări ce se vor desfășura pe întreg parcursul lunii decembrie, ca urmare a intensificării anumitor activități economice specifice care prezintă riscuri în ceea ce privește manifestarea unor fenomene circumscrise fraudelor fiscale și vamale, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

ANAF vrea informaţii cu privire la proprietarii de imobile care au apartamente închiriate, împreună cu datele de identificare ale proprietarilor (nume şi prenume, adresa de domiciliu, CNP)

Se pare ca ANAF are în vedere în perioada următoare informarea contribuabililor şi asociaţiilor de proprietari/locatari privind obligativitatea înregistrării contractelor de închiriere la organul fiscal de către proprietarii de imobile.

Salvează-ți compania de amenzile pentru nedepunerea declarațiilor și bilanțurilor

Am pregatit un infografic util (zicem noi) pentru potentialii clienti. Speram sa va fie de folos.

Amendă primită de ANAF pentru publicarea listelor cu datornici (cu restanțe fiscale)

Începând cu data de 17 mai 2016, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a dispus efectuarea unei investigaţii din oficiu la Agenția Națională de Administrare Fiscală – A.N.A.F., ca urmare a publicării în 16 mai 2016, pe Internet, a listei cu 187.230 contribuabili – persoane fizice cu restanțe fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016.

Formularul 200 „DECLARAȚIE PRIVIND VENITURILE REALIZATE” din România pentru anul 2015 – are termen 25.05.2016

CINE depune Declaraţia 200?

Persoanele fizice care în 2015 au obţinut din România:

– venituri din activităţi independente (cu excepţia celor impozitate la norma de venit pentru care s-au efectuat plăţi anticipate), inclusiv din drepturi de proprietate intelectuală, activităţi desfăşurate în baza contractelor de agent, comision, mandat/în baza contractelor ori convenţiilor civile, încheiate potrivit Codului Civil (cazuri în care se va anexa adeverinţa plătitorului de venit pentru stabilirea corectă a cheltuielilor deductibile;

IMPORTANT – toate companiile trebuie să alinieze salariile angajaților la nivelul noului salariu minim pe economie (de la 01.05.2016)

Prin Hotărârea Guvernului Romaniei numărul 1017/30.12.2015 – pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată – publicata in Monitorul Oficial numarul 987/31.12.2015, s-a impus majorarea salariului minim la 1.250 lei.

Impozitul pe clădiri – ghid ilustrativ oficial de la MFP

Din 2016, persoanele fizice care au în proprietate clădiri trebuie să plătească impozit pentru ele, ȋn funcţie de destinaţie.

Ghid aplicare legea antifumat – Legea 15/2016 (oficial)

Guvernul Romaniei a elaborat un ghid de 5 pagini cu privire la aplicarea legii antifumat (L 15/2016) – in care se prezinta informatiile cele mai importante care trebuie avute in vedere de contribuabili.

Transmiterea cererilor de către contribuabili și identificarea acestora în mediul electronic – info oficial

Va supunem atenției un material informativ oficial, ce vine sa clarifice o serie de aspecte referitor la transmiterea cererilor de către contribuabili şi identificarea acestora în mediul electronic, urmare a aparitiei OUG 40/2014 in luna trecuta.

Precizam ca materialul este via DGFP Arges, institutie careia ii multumim pentru posibilitatea preluarii. Speram sa va fie de folos.